The Subaru SVX World Network   SVX Network Forums
Live Chat!
SVX or Subaru Links
Old Lockers
Photo Post
How-To Documents
Message Archive
SVX Shop Search
IRC users:
SVXBot

Go Back   The Subaru SVX World Network > SVX Main Forums > Technical Q & A

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-28-2014, 08:01 PM
alia176 alia176 is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Tijeras, NM
Posts: 576
Send a message via Yahoo to alia176
Just got bunch of codes all at once!!!

Not sure what's going on but there has to be a good reason why I got a crap ton of Dx codes all at once. Car seems to be running well but obviously something is amiss here.

Code 14 #1 Injector
Code 23 Air Flow Sensor
Code 32 O2 Sensor 1 (Right)
Code 35 EGR solenoid valve
Code 37 O2 sensor 2 (left)

Almost sounds like a harness that's making intermittent contact. It's not possible for all of these items to fail at once So, let me see if the dang mice/rats chewed up anything. I did clean up a rat nests all over the engine couple of days ago so they might have gnawed on a wire here or there Freaking things are the bane of my existence.
__________________
If it ain't broken it, doesn't have enough features!!!

'92 SVX LSL
'03 4Runner
'96 FZJ80 Landcruiser
'90 Mercedes 300E
Reply With Quote
  #2  
Old 05-28-2014, 09:31 PM
michael's Avatar
michael michael is offline
What Potholes ???
Subaru Bronze Contributor
 
Join Date: Sep 2002
Location: Scranton, PA
Posts: 2,425
Registered SVX
Re: Just got bunch of codes all at once!!!

Just answering because no one else has yet. I could be wrong but it won't hurt to check the main engine harness to the left of the tb and the maf connector off the air box.
__________________
"The things you own end up owning you. It's only after you lose everything that you're free to do anything."

92 Pearl White Ls-l (138k) Euro Headlights & Blinkers, 97 Grill, Euro Tail Lights, SS Brake Lines, Stebro Exhaust, Slotted Rotors, Classic Registration
96 Legacy Outback (206k) 5-speed 2.2 Lightweight Crank Pulley, Group N Trans & Motor Mounts SOLD
Wanted: Steering Wheel
Reply With Quote
  #3  
Old 05-29-2014, 06:44 AM
alia176 alia176 is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Tijeras, NM
Posts: 576
Send a message via Yahoo to alia176
Re: Just got bunch of codes all at once!!!

Upon a closer look at the area under the manifold, I see frayed wires on the passenger side I'm going to remove the upper intake and see what's going on down there today. Those rat bastards
__________________
If it ain't broken it, doesn't have enough features!!!

'92 SVX LSL
'03 4Runner
'96 FZJ80 Landcruiser
'90 Mercedes 300E
Reply With Quote
  #4  
Old 05-29-2014, 06:30 PM
1986nate 1986nate is offline
Senior Member
Subaru Silver Contributor
 
Join Date: Sep 2008
Location: Meadville, PA-but I'll still travel
Posts: 4,675
Registered SVX
Re: Just got bunch of codes all at once!!!

Sorry for the late reply. If all came at once I would have suggested looking at the wires. If those had checked out well, then checking for a misfire on cyl1 or loose connector, cleaning the MAF and clearing codes would be the route to take.

Hopefully patching up those wires does the trick for you.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-30-2014, 04:29 PM
alia176 alia176 is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Tijeras, NM
Posts: 576
Send a message via Yahoo to alia176
Re: Just got bunch of codes all at once!!!

The intake is off so I can now access the two frayed wires. Shouldn't be too difficult of a fix. Check out the pics.
Attached Images
File Type: jpg 102_5853.JPG (459.7 KB, 40 views)
File Type: jpg 102_5854.JPG (483.7 KB, 39 views)
__________________
If it ain't broken it, doesn't have enough features!!!

'92 SVX LSL
'03 4Runner
'96 FZJ80 Landcruiser
'90 Mercedes 300E
Reply With Quote
  #6  
Old 05-30-2014, 06:37 PM
ShiuludeSVX's Avatar
ShiuludeSVX ShiuludeSVX is online now
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Az
Posts: 942
Send a message via ICQ to ShiuludeSVX Send a message via AIM to ShiuludeSVX Send a message via Yahoo to ShiuludeSVX
Registered SVX
Re: Just got bunch of codes all at once!!!

Wow. That does tell a story, I would say.

I just fired mine up again today after having the engine out. It ran for a couple of tries, but idle was jumping, so I shut down. Now it cranks, but no run.

Have to look further.

We have a similar problem in Arizona if a vehicle is not driven for more than a few weeks. Packrats will do some pretty odd things when they get near a wiring system.
__________________
The Worm
_______________
June '91 Claret LSL #1733, Enkei RS-5's x 16", Original Paint, accompanied by Beautifully speckeled Front Bumper, Sony Audio Components, Small Car Shift Kit, "How to" Hood Lifts {Perfect}, "15 Minute Suspension Mod"
Motorsport Floor Mats. Perma-Cool External T. Filter, New Front Axels {1/2008}. "Classic Radiators" unit "$36 coil alternative" and Tranny rebuild at 287k 8/2012


'05 Infinity G35 Coupe.
No Mods, 33K Miles
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
2001-2015 SVX World Network
(208)-906-1122