The Subaru SVX World Network   SVX Network Forums
Live Chat!
SVX or Subaru Links
Old Lockers
Photo Post
How-To Documents
Message Archive
SVX Shop Search
IRC users:
SVXBot

Go Back   The Subaru SVX World Network > SVX Main Forums > Technical Q & A

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-13-2019, 09:27 AM
CyanideSVX CyanideSVX is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Location: San antonio
Posts: 4
Cool Climate control buttons unresponsive. No tail lights. No speedometer. No tach.

So I bought this problematic SVX from Maryland and hauled it back to Ohio.

As the title says, my climate control buttons are lit up but do not even beep when i push them.

The speedometer and tachometer are completely unresponsive. Along with the gauge cluster lights are out. The fuel gauge and temperature gauge both work properly.

The tail lights do not come on when the head lights are turned on. However, the parking light button does power them up. The brake lights do work when the pedal is pressed.

There is no check engine light. There is not the common 16 power light blinks indicating a transmission problem. I have also checked every fuse, they are good.

So if anyone has had this issue or know what's going on please let me know. Thanks in advance.

Also, the front windshield wipers do not work but the rear one does work.

Last edited by CyanideSVX; 05-13-2019 at 10:03 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-13-2019, 06:17 PM
svxcess's Avatar
svxcess svxcess is offline
Pristine Green Polo Machine
Alcyone Gold Contributor
 
Join Date: Feb 2001
Location: Westminster, MD
Posts: 6,648
Significant Technical Input Registered SVX Classic SVX
Re: Climate control buttons unresponsive. No tail lights. No speedometer. No tach.

.
Do your sun visor lights work? How about the clock or cigarette lighter?

Frayed sun visor wires are notorious for shorting out and causing a multitude of problems.

http://www.subaru-svx.net/forum/show...08&postcount=4

http://www.subaru-svx.net/forum/show...8&postcount=13
__________________
.
Subaru Ambassador

1996 Polo Green LSi #216...137,900 miles...

JFICX8659TH100216JF1CX8659TH100216........Mfg. Date: 11/1995......... Service Date: January 2, 1997

"The Pristine Green Polo Machine”

First Polo Green on the Network
First Clear front turn signals, JDM Alcyone hood emblem, rear panel, and BOXER engine cover on the Network (US) (2000)
First 5000K HID factory fog lights (2007)
First SVX JDM BBS wheels on a USDM SVX (2013)

HID lighting (5000K) for headlight and H3 fog lights, PIAA SuperExtreme 120W high beams, rebuilt EG33 longblock, Cometic head gaskets, Phase II flexplate, 160A high-output alternator in aluminum-ceramic coated case, new design alternator wiring upgrade v.4, rare factory headlight protectors, refinished JDM BBS mesh aluminum wheels and custom, polished billet aluminum new hex center caps, LED grille mod, Raceconcepts dimpled/slotted rotors, Akebono ceramic pads, Goodridge S/S braided brake lines, Smallcar Stage 1 shift kit, ThermalTech aluminum/ceramic-coated valve covers, Energy Suspension urethane front & rear swaybar bushings, Bontrager22 rear swaybar with QS Components Chromoly Teflon/Kevlar endlinks, "$15.00/5 minute" suspension mod. Hella Supertone horns, Custom stainless steel exhaust system with 2" headpipes, Magnaflow cats, AeroTurbine AR25 resonator /AWD "Bullet" muffler.


R.I.P. 2010 Subaru Outback Limited 2.5 CVT...338,000 miles. Totaled by a COW March 4, 2016

2014 Hyundai Elantra Limited ...97,000 miles. Actually quieter and smoother than the SVX


5th Registered Network member —2/21/2001

My NEW locker..I...My Email..I..Wikipedia/SVX .

.

Last edited by svxcess; 05-13-2019 at 06:22 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-13-2019, 10:16 PM
CyanideSVX CyanideSVX is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Location: San antonio
Posts: 4
Re: Climate control buttons unresponsive. No tail lights. No speedometer. No tach.

Do your sun visor lights work? How about the clock or cigarette lighter?

Frayed sun visor wires are notorious for shorting out and causing a multitude of problems.

Yes both visor lights work. The clock works. And the cigarette lighter works. I'm thinking maybe the PCM and the VSS. However, does the VSS kill the tach? Or would that be the PCM making it not work?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-14-2019, 12:55 AM
irox irox is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2016
Location: CA
Posts: 112
Re: Climate control buttons unresponsive. No tail lights. No speedometer. No tach.

I had similar problems with a bad Timer Control Unit. This is on the same circuit as the visors, but it's harder to get to, so check the visor light plugs/wires first. I unplugged my Timer Control Unit connector and everything else started working. Of course, it could also be a number of different components on that circuit....

I think the visor wiring may have caused my Timer Control Unit to fail.

Good luck!
Ian.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-14-2019, 08:21 AM
CyanideSVX CyanideSVX is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Location: San antonio
Posts: 4
Re: Climate control buttons unresponsive. No tail lights. No speedometer. No tach.

Quote:
Originally Posted by irox View Post
I had similar problems with a bad Timer Control Unit. This is on the same circuit as the visors, but it's harder to get to, so check the visor light plugs/wires first. I unplugged my Timer Control Unit connector and everything else started working. Of course, it could also be a number of different components on that circuit....

I think the visor wiring may have caused my Timer Control Unit to fail.

Good luck!
Ian.
Thanks Ian. I'll definitely check that out. I haven't even ever heard of a Timer Control Unit. This is my 8th SVX. 🤬
Reply With Quote
  #6  
Old 05-15-2019, 12:05 PM
CyanideSVX CyanideSVX is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Location: San antonio
Posts: 4
Re: Climate control buttons unresponsive. No tail lights. No speedometer. No tach.

.
Update:
So this morning I went out and took my glove box off, unplugged the Time Control Unit, tested my heater and air controls and there was no change.

However, my low beam headlights have worked this whole time. The guy I bought it from said they didn't work. I didn't check. Drivers side low beam bulb is blown.

Played with my drivers visor, noticed the light would go out. Found those dreaded frayed wires and disconnected them. Passenger looks alright and the light doesn't go out.

So that's as far as I've made it with that. Help please.
.

Last edited by CyanideSVX; 05-16-2019 at 09:29 AM.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-15-2019, 06:13 PM
irox irox is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2016
Location: CA
Posts: 112
Re: Climate control buttons unresponsive. No tail lights. No speedometer. No tach.

This is my thread from looking into a similar issue, while you have a different problem, the process for identifying it will probably be similar):
http://www.subaru-svx.net/forum/showthread.php?t=64528

Basically I took everything off the effected circuit one by one until I found the thing that didn't work.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2015 SVX World Network
(208)-906-1122