The Subaru SVX World Network   SVX Network Forums
Live Chat!
SVX or Subaru Links
Old Lockers
Photo Post
How-To Documents
Message Archive
SVX Shop Search
IRC users:
SVXBot

Go Back   The Subaru SVX World Network > SVX Main Forums > Technical Q & A

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-04-2018, 10:18 PM
tigersvx's Avatar
tigersvx tigersvx is offline
1992 SVX WHITEPEARL
 
Join Date: Jul 2008
Location: AUCKLAND,NZ
Posts: 63
instrument panel error?

Today, 5 April, 2018.

After I parked my SVX for 1 year,and first started on 31 March 2018,
second on 2 April and now is my third,

This time it started in Park, OK the first time. Run 12km, back, turn off and restart in Park, OK
Took the key out, waited awhile, started again in Park. OK.
All seems fine, no inhibitor sign.

But, for 3 times I warmed up, the speed shown seemed less than it should be, like speed show 70, but itís as fast as 100km (my feeling)

Also,the tachometer show very low at 200-250rpm, when on red light,but the car idles fine,no shaking, sound normal.

Could it possible that the instrument panel is faulty? (for the car been parked most of its last 7-8 years,)

Note: I have not changed my oil for 7 years, (done 1-200km in 7 years). The oil is still very clear.
.
__________________
1992 SVX whitepearl 129,000km
2005 MAZDA3 red 38,000km
2001 HYUNDAI XG V6.3000
2003 TOYOTA PREVIA

Last edited by svxcess; 04-07-2018 at 07:17 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2018, 04:52 AM
Blacky Blacky is offline
51 Club
 
Join Date: Aug 2008
Location: LSM, Quebec
Posts: 2,193
Registered SVX
Re: instrument panel error?

Change the oil, 7 years, really!
Take it out for a good long drive and see how it reacts. There's GPS or phone apps to see your actual speed for comparison.
__________________
1997 Bordeaux, 1992 Claret (parts car) 2011 BMW 535i GT Xdrive, 2006 Nissan X-Trail SE 4WD, 2012 Moto Guzzi Norge GT 8V, 1982 Honda Nighthawk 650
Reply With Quote
  #3  
Old 04-07-2018, 06:42 PM
tigersvx's Avatar
tigersvx tigersvx is offline
1992 SVX WHITEPEARL
 
Join Date: Jul 2008
Location: AUCKLAND,NZ
Posts: 63
Re: instrument panel error?

Quote:
Originally Posted by Blacky View Post
Change the oil, 7 years, really!
Take it out for a good long drive and see how it reacts. There are GPS or phone apps to see your actual speed for comparison.
Yes really, almost 7 years.
Last oil change was 30 July 2010 @ 135,768km,
(12oct2010was@137,867km,,done2157km during first 3.5months after oil change.)
(the oil then should turned a bit brown,but it was clear like the picture shown of today)
I finally changed the oil on 14 April 2017 @ 138,020km. 6yrs. 8.5 mo.

Now, 8 Apr. 2018 @138,102km. 1 year after oil change, it looks like this. I have never seen oil so clear like this. in fact, in 7 years it has not changed, it look like this clear too.
My other cars,even milege less than svx,(80,000km)after change oil 5-600km,oil turns light brown already)
Even my other honda (20,000km),after change oil 2-300km,its turned light brown,not clear as this)
I just wonder why svx after 2157km(jul/2010-oct/2010) run,the oil still asclear as first put in)?

I can see it has been over-filled a little..



I will try clean throttle body myself to see.

Thanks
.
Attached Images
File Type: jpg 1523150480_0.23424900.jpg (41.0 KB, 73 views)
__________________
1992 SVX whitepearl 129,000km
2005 MAZDA3 red 38,000km
2001 HYUNDAI XG V6.3000
2003 TOYOTA PREVIA

Last edited by tigersvx; 04-10-2018 at 01:24 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-07-2018, 07:53 PM
svxcess's Avatar
svxcess svxcess is online now
Pristine Green Polo Machine
Alcyone Gold Contributor
 
Join Date: Feb 2001
Location: Westminster, MD
Posts: 6,559
Significant Technical Input Registered SVX Classic SVX
Re: instrument panel error?

Tigersvx, you have a private message
__________________
.
Subaru Ambassador

1996 Polo Green LSi #216...138,100 miles...

JFICX8659TH100216JF1CX8659TH100216........Mfg. Date: 11/1995......... Service Date: January 2, 1997

"The Pristine Green Polo Machine"

First Polo Green on the Network
First Clear front turn signals, JDM Alcyone hood emblem, rear panel, and BOXER engine cover on the Network (US) (2000)
First 5000K HID factory fog lights (2007)
First SVX JDM BBS wheels on a USDM SVX (2013)

HID lighting (5000K) for headlight and H3 fog lights, PIAA SuperExtreme 120W high beams, rebuilt EG33 longblock, Cometic head gaskets, Phase II flexplate, 160A high-output alternator in aluminum-ceramic coated case, new design alternator wiring upgrade v.4, rare factory headlight protectors, refinished JDM BBS mesh aluminum wheels and custom, polished billet aluminum new hex center caps, LED grille mod, Raceconcepts dimpled/slotted rotors, Akebono ceramic pads, Goodridge S/S braided brake lines, Smallcar Stage 1 shift kit, ThermalTech aluminum/ceramic-coated valve covers, Energy Suspension urethane front & rear swaybar bushings, Bontrager22 rear swaybar with QS Components Chromoly Teflon/Kevlar endlinks, "$15.00/5 minute" suspension mod. Hella Supertone horns, Custom stainless steel exhaust system with 2" headpipes, Magnaflow cats, AeroTurbine AR25 resonator /AWD "Bullet" muffler.


R.I.P. 2010 Subaru Outback Limited 2.5 CVT...338,000 miles. Totaled by a COW March 4, 2016
2014 Hyundai Elantra Limited ...76,000 miles. Actually quieter and smoother than the SVX


5th Registered Network member ó2/21/2001

My NEW locker..I...My Email..I..Wikipedia/SVX .I..SVXNATION

.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-07-2018, 08:04 PM
tigersvx's Avatar
tigersvx tigersvx is offline
1992 SVX WHITEPEARL
 
Join Date: Jul 2008
Location: AUCKLAND,NZ
Posts: 63
Re: instrument panel error?

heaps of thanks,John...
__________________
1992 SVX whitepearl 129,000km
2005 MAZDA3 red 38,000km
2001 HYUNDAI XG V6.3000
2003 TOYOTA PREVIA
Reply With Quote
  #6  
Old 04-08-2018, 06:11 AM
Conn SVX's Avatar
Conn SVX Conn SVX is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: NW ,Connecticut
Posts: 2,846
Registered SVX
Re: instrument panel error?

If your not running the motor why would it get dirty. They don't change oil in the cans at the store. I have a hardware store in town that I bet has oil that old on the shelf.
__________________
When I was in school I sucked in sports. Then I found out I can buy trophies and now I am great at everything.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-08-2018, 07:24 AM
svxcess's Avatar
svxcess svxcess is online now
Pristine Green Polo Machine
Alcyone Gold Contributor
 
Join Date: Feb 2001
Location: Westminster, MD
Posts: 6,559
Significant Technical Input Registered SVX Classic SVX
Re: instrument panel error?

Same here. i put 138 miles on my SVX in the past 2 years, and about that in the 2 years prior.

Had a used oil analysis done by Blachstone labs. Based on my mileage, type of driving and number of drive-cycles, they said I could go 3 years without oil or filter changes.

But if I was uncomfortable with that, once a year unscrew the old oil filter and throw it away, fill a new one with fresh oil , screw it back in and run the engine for a couple of minutes. Add a bit of Lubegard as well.

Synthetics don’t deteriorate with just age.
__________________
.
Subaru Ambassador

1996 Polo Green LSi #216...138,100 miles...

JFICX8659TH100216JF1CX8659TH100216........Mfg. Date: 11/1995......... Service Date: January 2, 1997

"The Pristine Green Polo Machine"

First Polo Green on the Network
First Clear front turn signals, JDM Alcyone hood emblem, rear panel, and BOXER engine cover on the Network (US) (2000)
First 5000K HID factory fog lights (2007)
First SVX JDM BBS wheels on a USDM SVX (2013)

HID lighting (5000K) for headlight and H3 fog lights, PIAA SuperExtreme 120W high beams, rebuilt EG33 longblock, Cometic head gaskets, Phase II flexplate, 160A high-output alternator in aluminum-ceramic coated case, new design alternator wiring upgrade v.4, rare factory headlight protectors, refinished JDM BBS mesh aluminum wheels and custom, polished billet aluminum new hex center caps, LED grille mod, Raceconcepts dimpled/slotted rotors, Akebono ceramic pads, Goodridge S/S braided brake lines, Smallcar Stage 1 shift kit, ThermalTech aluminum/ceramic-coated valve covers, Energy Suspension urethane front & rear swaybar bushings, Bontrager22 rear swaybar with QS Components Chromoly Teflon/Kevlar endlinks, "$15.00/5 minute" suspension mod. Hella Supertone horns, Custom stainless steel exhaust system with 2" headpipes, Magnaflow cats, AeroTurbine AR25 resonator /AWD "Bullet" muffler.


R.I.P. 2010 Subaru Outback Limited 2.5 CVT...338,000 miles. Totaled by a COW March 4, 2016
2014 Hyundai Elantra Limited ...76,000 miles. Actually quieter and smoother than the SVX


5th Registered Network member ó2/21/2001

My NEW locker..I...My Email..I..Wikipedia/SVX .I..SVXNATION

.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-11-2018, 08:19 AM
Conn SVX's Avatar
Conn SVX Conn SVX is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: NW ,Connecticut
Posts: 2,846
Registered SVX
Re: instrument panel error?

It is a ploy by auto dealers and the oil company. Sell oil and get that car into a dealer every 90 days. ( you need an air cleaner, cabin air filter ( love that one ) wiper blade, brakes, muffler bearings , change the air in your tires, battery, wheel alignment, gas cap gasket , flush the cooling system, flush the engine ) they always find something else. I put about 1,000 a year on mine. Last 3 years 500 total .
__________________
When I was in school I sucked in sports. Then I found out I can buy trophies and now I am great at everything.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-02-2018, 07:18 AM
Levoi Levoi is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Location: Haarlem, Netherlands
Posts: 6
Re: instrument panel error?

Quote:
Originally Posted by tigersvx View Post
Today, 5 April, 2018.

After I parked my SVX for 1 year,and first started on 31 March 2018,
second on 2 April and now is my third,

This time it started in Park, OK the first time. Run 12km, back, turn off and restart in Park, OK
Took the key out, waited awhile, started again in Park. OK.
All seems fine, no inhibitor sign.

But, for 3 times I warmed up, the speed shown seemed less than it should be, like speed show 70, but itís as fast as 100km (my feeling)

Also,the tachometer show very low at 200-250rpm, when on red light,but the car idles fine,no shaking, sound normal.

Could it possible that the instrument panel is faulty? (for the car been parked most of its last 7-8 years,)

Note: I have not changed my oil for 7 years, (done 1-200km in 7 years). The oil is still very clear.
.
Did you fix it? I have the exact same problem here.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2015 SVX World Network
(208)-906-1122